Rekordvärme på Morsdag

Idag har Skellefteå haft varmaste vädret i hela landet. Det ni... Har varit i stugan idag så klart  och firat morsdag tillsammans med min dotter, dotterdotter och sambo, samt min Åke och Filip. Det har varit jättemysigt, men faktiskt en aning för varmt enligt mitt tycke. Men jag har trivts som fisken i vattnet. Jag har värdens mysigaste barnbarn och värdens gulligaste dotter och sambo. Lea , Äbba och Wilda tycker alltid att stugan är det bästa om finns, de är helt däckade då vi kommer hem. Det är nog jag också ska jag erkänna. Värmen gör sitt, men man ska inte klaga. Ha en bra vecka alla..


Sommarkänsla

Idag har man verkligen fått en känsla av sommar. 26 grader och strålande sol, vad mer kan man önska sig just nu? Vi har varit i stugan hela dagen, jag , Ulla-britt, Åke , Filip och alla hundarna. Kanske har man solat lite för mycket då det kliar och bränner lite. Men som man bäddar får man ligga som man brukar säga. Hundarna har verkligen mått jättebra, och då känner man sig tillfreds eftersom det är på helgerna man har mest tid för dom. I morgon ska det visst vara ännu varmare, så då blir det stugan igen. Jippiii....


Hundträff

Hej alla ni som har varit på våran hundträff på Lördagarna i vinter. Eventuellt så har vi tänkt ha en avslutningsträff i min stuga i Hjoggböle nästa Lördag den 6 juni. Men om vädret  är dåligt så väntar vi 2 veckor. Mer information kommer. Ni kan väl maila och berätta om det är en tänkbar helg. Hoppas att så många som möjligt kommer.

Min mailadress: puffmamma57@yahoo.se  ELLER ULLAS   holmqvist57@yahoo.se

Blanda bilder från semestern

Här kommer lite smått och gått. Bilder som passar in under nästan  hela vistelsen där nere. JA...detta var min enkla lilla reseskildring för denna gång. Ha en bra dag allihopa.


Lördag den 23 maj

Nu har avresedagen kommit. 06.00 så står vi resklara för den långa resan hem. Väldigt växlande väder, både åska ,sol och regn. Men hoppas ändå att vi snart får göra om denna resa.


Torsdag 21 maj

Idag är sista dagen i stugan. Också den varmaste, så vi ligger och solar för det mesta. Men innan vi gjorde det, så städade vi ut ur stugan så det var lika fint där som innan. Hundarna fick också rasa av sig lite innan vi skulle åka, och blommorna skulle vattnas och ses över. Jag måste säga att vi har haft en skön och trevlig vistelse i stugan, som vi gärna gör om många gånger. Men nu är det dax att åka upp till Göteborg igen. Där stannar vi till på Lördagmorgon.


Onsdag 20 maj

Idag har Jeanette och mamma Gerd åkt till Ullared och handlat. Jag och Annica ska ta det lite lugnt på förmiddagen, sen åker vi nog en kort sväng till Ullared vi också. Det är en otrolig skillad i grönska här i Björkäng mot hemma i Skellefteå. Allt blommar och det är jättelummigt. Titta här får ni se.... Ikväll ska vi äta någon god efterrätt är det sagt, om vi får äta det ifred vill säga ?.....


Tisdag 19 maj

Idag har vädret varit så där... så vi har tänkt överaska Ylva och göra om hennes blomkulle. Bara att ränsa ur all ogräs och vända jorden tog över 3 timmar, och gissa om det kändes i ryggen efteråt. Sedan var det bara att åka och köpa plantor och plantera, vilket också tog sin tid. Men det bev jättebra. Du skulle se hennes min då hon kom hem, den var obetalbar.  Sedan blev det middag och även ikväll en strandpromenad, men då gick bara jag och Annica ( syrran ) ner. Och så klart vovvarna, som fick rusa av sig lite.


Måndag 18 maj

Idag så har jag och syrran bestämt att åka in till Ullared och shoppa på Ge-Kås. Det är bara 40 minuters bilfärd och inte så jättesoligt på förmiddagen, så det kändes som ett bra beslut. Eftersom det alltid finns hur mycket som helst att handla för där, så gick det naturligtvis en hel del pengar. Men det hade vi väl väntat oss också. Väl hemma igen så fick vi några härliga soltimmar innan promenaden ner till stranden och sedan en god middag som syrran lagat. Hon är en fantastisk bra kock, och lagar alltid annorlunda och goda rätter som vi uppskattar till max. Då kvällen kommer är man något mör, så då brukar vi sätta oss och spela lite kanasta eller se på Tv, vad vi nu känner för att göra.


Söndag 17 maj

Idag tog vi bilen direkt på morgonen ner till syrrans stuga i Björkäng utanför Varberg. Där ska vi bo de närmaste 4-5 dagarna och bara ha det trevligt tillsammans. Det känns faktiskt helskönt att landa och bara släppa allt och ha semester. Visst fick vi bära och ställa till allt, men vilken avkoppling. Och ni skulle se alla mina raringar, det var som att släppa ut kor på grönbete, de bara sprang runt som... jaaa jag vet inte vad......men gissa om de trivdes!!!!Min semester Lördag 16 maj

Idag börjar min semester. Lördag den 16 maj kl 06,00 så satte vi oss i bilen, jag , min syster och våran mor ( och naturligtvis mina 3 sötnosar Lea, Äbba och Wilda ) för en ganska lång bilresa till min äldre syster i Göteborg. Det tog sina goda 14 timmar, men oj vad trevligt man kan ha på en bilresa. Vi köpte trisslotter på varje rastplats och skrapade, vi stannade och fikade och promenerade med hundarna. Men oj vad degig man var då man kom fram, som en urvriden trasa.
Men det var värt det vill jag lova....


Overall

I helgen som var försökte jag att sy något till Äbba som var i ett annat material än det jag tidigare sytt i, så då blev det skinnimitation. Det blev väl så där.... men förhoppningsvis så är den både vindtät och kanske lite vattentät. Men nu ska jag hålla upp ett tag, för min nacke säger stopp just nu. Men nästa gång blir det nog något i grönt som skall sys =))


   

Samma hund???

Nu har solen har varit framme och värmt oss ett tag så att vi blir bruna och fina. Även chinesen blir väldigt brun och fin då solen kommer fram.  Man kan inte tro att det är samma hundar man har på sommaren som man har på vintern. Nu har det inte varit så soligt någon längre period, men ändå så har de förändrats väldigt mycket i färgen. De blir så mörka och vackra, fast vackra är de ju alltid förståss.......
Kolla här, så ser ni skillnaden på bara några veckor.

Vinter                                                                            Sommar


Vinter                                                                             Sommar


Vinter                                                                               Sommar

1 Maj

Kan man tänka sig att det får vara så här underbart väder när man är ledig någon gång. Idag blev det utan tvekan stugan som gällde. 15 hundar, 8 vuxna och två barn. Ja, vad mera kan man begära, glada hundar, badande barn=)) och trevligt sällskap. Vi tog alla med oss något att grilla, så det blev hamburgare och korv som mättade våra magar. Hundarna sprang och busade och badade och hade jätteroligt, precis som det alltid ska vara. Hoppas att vädret får vara så här hela helgen, så vi kan åka tillbaka till stugan i morgon och ha lika trevligt.


Valborgsafton

Nu har vi varit i vallen igen, men nu har vi firat Valborgs där. Vi var också och tittade på deras majbrasa, men stannade inte länge ifall det skulle bli mycket smällare. Har inte märkt att mina hundar är rädda, men blir det mycket så vet man aldrig. Denna gång åt vi också grillat, men det blev fläskfile istället för grillögon. Mmmm så gott det är, och då med potatisgratäng till så klart..... I morgon blir det stugan om det är fint väder tillsammans med goda vänner. Mera bilder kommer då. Ha en skön helg alla.RSS 2.0